Taxatie huis

Een taxatie van een huis of appartement is in een aantal gevallen verplicht. Bijvoorbeeld als u een hypotheek aanvraagt voor de koop van een nieuwe woning. De bank of hypotheekverstrekker wil weten wat uw aanstaande huis waard is, zodat een juiste hypotheek kan worden afgegeven. Ook voor het oversluiten van uw hypotheek is het nodig dat uw huis eerst getaxeerd wordt.

Binnen 48 uur een taxatierapport

VDH Wonen makelaardij realiseert een NWWI taxatierapport binnen 48 uur. Zorgvuldig, accuraat en volgens de daaraan gestelde eisen. Wij weten wat een huis waard is. Door kennis van de woningmarkt in Den Bosch, Rosmalen, Vught en omstreken kunnen wij snel handelen.

Taxatie huis of appartement? Let op de geldigheid!

Een taxatierapport moet worden goedgekeurd door het NWWI, het Nederlands Woning Waarde Instituut. Dit instituut controleert álle taxatierapporten en moet ze geldig bevinden, mits ze aan bepaalde eisen voldoen.

Er zijn verschillende richtlijnen die ervoor zorgen dat taxaties op eenzelfde manier gebeuren. Banken, geldverstrekkers, tussenpersonen en u als klant, krijgen dankzij de richtlijnen een rechtmatig document waarin duidelijk staat beschreven hoe de waarde is bepaald.
Zodra het taxatierapport geldig wordt bevonden door het NWWI is de weg vrij voor de volgende (financiële) stappen.

Een juiste taxatie is erg belangrijk. Bij foutieve of niet-erkende rapporten krijgt u in het slechtste geval de hypotheek niet rond. Zoekt u een taxateur voor een huis in Den Bosch, Rosmalen of Vught? Let er dan op dat deze werkt met het NWWI.

Vrijblijvend gesprek

Tip: een taxatie is iets anders dan een waardebepaling. Wilt u weten wat een woning waard is, maar heeft u (nog) geen taxatierapport nodig? Lees meer over de gratis waardebepaling die VDH Wonen makelaardij biedt. Voor meer vragen over het laten taxeren van uw woning neemt u contact met ons op. Wij leggen deze materie graag rustig voor u uit.

Neem contact met ons op

© vdhwonen.nl | Alle rechten voorbehouden | Archief | Cookies | Cookiewet | Privacyverklaring