Status
Beschikbaar
Adres
Oranje Nassaulaan 21
Postcode
5211 AT
Plaats
's-Hertogenbosch
Koopprijs
€ 575.000,- k.k.

‘s-Hertogenbosch – Oranje Nassaulaan 21

Met trots presenteren wij deze royale, karakteristieke benedenwoning met tal van authentieke elementen. Deze woning heeft nu één slaapkamer, maar met een niet al te grote ingreep zijn er twee volwaardige slaapkamers te realiseren van 2,77 x 4,66 m. Op de laatste afbeelding in de fotoreeks is deze mogelijke indeling gevisualiseerd. Geregistreerd als beschermd stadsgezicht… Lees verder »

 1. Soort
  Appartement
 2. Bouwjaar
  1903
 3. Woonopp.
  89 m2
 4. Aantal kamers
  2

Interesse in deze woning?


Deel deze woning via:

Plan bezichting
 

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Koopprijs
€ 575.000,- k.k.
Aanvaarding
In overleg

Bouwvorm

Soort object
Appartement
Bouwjaar
1903
Bouwvorm
Bestaande bouw
Liggingen
In centrum

Indeling

Woonoppervlakte
89 m2
Overige inpandige ruimte
19 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
5 m2
Oppervlakte externe bergruimte
0 m2
Inhoud
333 m3
Aantal kamers
2
Aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal woonlagen
1

Energie

Isolatie
Gedeeltelijk dubbelglas
Warm water
CV ketel
Verwarming
CV ketel
CV ketel type
Nefit EcomLine HR

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin
Hoofdtuin
Achtertuin
Oppervlakte hoofdtuin
18 m2
Ligging hoofdtuin
West
Kwaliteit tuin
Verzorgd

Omschrijving

Met trots presenteren wij deze royale, karakteristieke benedenwoning met tal van authentieke elementen. Deze woning heeft nu één slaapkamer, maar met een niet al te grote ingreep zijn er twee volwaardige slaapkamers te realiseren van 2,77 x 4,66 m. Op de laatste afbeelding in de fotoreeks is deze mogelijke indeling gevisualiseerd.

Geregistreerd als beschermd stadsgezicht en onlangs uitvoerig beschreven en in beeld gebracht in het boek “bezielende schoonheid” over 252 belangrijke Art Nouveau woningen in ons land. Het pand beschikt over een stadstuin met achterom. Ligt op nog geen 100 meter van NS-station Den Bosch Centraal, het busstation en kort op de uitvalswegen. Met recht wordt het aangemerkt als A-locatie: een van de meest gewilde plekken om te wonen/ werken (pand heeft beide bestemmingen), met de bruisende binnenstad op loopafstand. De Oranje Nassaulaan staat bekend om haar prachtige, sfeervolle en statige panden. De gekoppelde herenhuizen, veelal nog in gebruik als woonhuis of annex dokterspraktijk, werden gebouwd in 1903 door architect M. Heestermans. De toegepaste bouwstijl vertoont veel invloeden van de Art Nouveau.

Het object heeft cultuurhistorische waarde als voorbeeld van herenhuizen uit begin 20e eeuw. Daarnaast omdat het object, als onderdeel van de eerste stadsuitbreiding buiten de stadswallen, een belangrijke fase vertegenwoordigt in de stedenbouwkundige ontwikkeling van Den Bosch.

De wijk Het Zand is vanaf circa 1890 aangelegd in een gebied tussen de oude binnenstad en het spoor en ontleent zijn naam aan de noodzakelijke ophoging van het terrein dat voor militaire inundaties was afgegraven. De woningen werden gerealiseerd door particulier initiatief en voornamelijk betrokken door welgestelde Bosschenaren. Het Zand heeft recentelijk een parkachtige make-over gekregen waarmee stad en natuur prachtig met elkaar verweven zijn.

Het object heeft architectuurhistorische waarden vanwege het belang van de stijl en het bouwmateriaal (voorbeeld vroege kalkzandsteenbouw) voor de geschiedenis van de architectuur en bouwtechniek. Verder vanwege de hoogwaardige esthetische kwaliteiten van het architectonisch ontwerp, de verzorgde ornamentiek en de detaillering van de gevels. Het object heeft ensemblewaarden als onderdeel van de historische verkaveling langs een van de hoofdwegen van de wijk Het Zand. Er bestaat een stilistische en architectonische relatie met belendende bebouwing. Het object is van belang wegens de gaafheid van de hoofdvorm en enkele bewaard gebleven elementen uit het interieur en draagt bij tot de visuele en structurele gaafheid van de als stadsgezicht beschermde wijk Het Zand. Ligging: Over de ligging aan de statige Oranje Nassaulaan en de situering ten opzichte van de binnenstad van de Brabantse hoofdstad kunnen we kort zijn: alle faciliteiten waar ’s-Hertogenbosch zo bekend om is, liggen op loopafstand. Vlak bij de Drakenfontein, de Sint Jan en de gezellige terrasjes op de Parade, de Uilenburg, het Noordbrabants Museum, De Paleisbrug en natuurlijk de winkels. Rust en natuur vindt u op loopafstand in het Bossche Broek, waar u heerlijk kunt ontspannen.

Indeling:

Deze statige benedenwoning heeft een karakteristieke indeling:

Rijk geornamenteerde voordeur geeft toegang tot een statige hal met prachtig terrazzo vloerwerk en taatsdeur. Vanuit de hal via twee deuren toegang naar kamers-en-suite. De voorkamer en achterkamer bezitten ieder ca. 25 m2 aan woonoppervlak en de serrekamer bezit ook nog is ca. 9 m2 aan woonoppervlak. De voorkamer is gemakkelijk te splitsen in twee ruimtes, welke voldoende ruimte bieden om als slaapkamer te gebruiken. De serre grenst aan een fijne achtertuin met toegang tot een achterom.

De woonruimtes hebben fraaie authentieke details waaronder twee zwarte haardschouwen van Noir de Mazy inclusief rookkanalen, hoge plafonds (360 cm) met sierlijsten en ornamenten, kamer-en-suite deuren, glas-in-lood raampartijen, espagnolet sluitingen en binnendeurwerk met mooie architraven. Aan de andere zijde van de hal de keuken met toegang naar een handige kelder en toegang naar toilet. Aan het uiteinde van de hal toegang tot een overdekte binnenplaats die zeer geschikt is voor ombouw naar badkamer.

Parkeren kan direct om de hoek in de Q-Park parkeergarage met een bewonersregeling van ca. € 43,- per jaar. Maak deze fantastische benedenwoning helemaal naar eigen wens en u heeft uw droomstek hier gevonden!

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Media

Brochure

Download de brochure van deze woning

Locatie

VDH makelaar

Een bezichtiging inplannen? We leiden je graag rond in deze woning!

© vdhwonen.nl | Alle rechten voorbehouden | Archief | Cookies | Cookiewet | Privacyverklaring